ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ

Καταστατικό

ΑΡΘΡΟΝ 17ον

 

ΠΕΡΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

 

  1. Ποδοσφαιριστής που αποβλήθηκε άμεσα από τον διαιτητή κατά την  διάρκεια οποιουδήποτε αγώνα επίσημου ή φιλικού τιμωρείται αυτόματα με αποκλεισμό δύο αγωνιστικών ημερομηνιών επισήμων αγώνων της ομάδας του και των ενδιάμεσων φιλικών αγώνων.  Εάν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, τότε τιμωρείται με μια αγωνιστική.

    Οι ποινές που επιβάλλονται σε ποδοσφαιριστές θα ισχύουν αποκλειστικά για τα πρωταθλήματα στα οποία αυτές επιβλήθηκαν.

  2. Το φύλλο αγώνα στο οποίο ο διαιτητής σημείωσε το παράπτωμα του αποβληθέντα ποδοσφαιριστή αποστέλλεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Οικείας Ομοσπονδίας στην Δικαστική Επιτροπή η οποία αποφασίζει για την ποινή που θα επιβληθεί.
  3. Στην ποινή αποκλεισμού που επιβλήθηκε σε αγωνιζόμενο ο χρόνος της εποχιακής διακοπής της αγωνιστικής περιόδου δεν υπολογίζεται στον χρόνο έκτισης της.
  4. Σε περίπτωση κατά την οποία ποδοσφαιριστής διαπράξει ή αποπειραθεί να διαπράξει πλαστοπροσωπία, προσπαθήσει δηλαδή να εξαπατήσει ως προς την πραγματική του ταυτότητα, θα τιμωρείται από την Δικαστική Επιτροπή με αποκλεισμό μέχρι ενός έτους.
  5. Ποδοσφαιριστής εγγεγραμμένος με ψευδή δήλωση σε δεύτερο μέλος εκτός του μηδενισμού της ομάδας που θα τον χρησιμοποιήσει θα τιμωρείται από την Δικαστική Επιτροπή με αποκλεισμό μέχρι ενός έτους από την ημερομηνία της σχετικής καταγγελίας ή ανακάλυψης της εγγραφής αυτής.
Πίσω