ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ

Ιστορικό

Με πρωτοβουλία 10 αντιπροσώπων, διαφόρων εταιρειών - Δημόσιων και Ημικρατικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων, ιδρύεται στην πόλη µας, το 1978, η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου.

Οι 10 ιδρυτικές ομάδες ήταν:

ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΜΒΡΟΣΙΑ
ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ LORDOS BEACH HOTEL
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ SUNHALL HOTEL
Ε.Τ.Υ.Κ. ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ

 

Η βάση και οι σκοποί της Ομοσπονδίας µας, είναι η ανάπτυξη και σύσφιγξη των σχέσεων των εργαζομένων, και η δημιουργία υγιούς αθλητικής ιδέας, µε γνώμονα πάντοτε, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ. Πρώτος πρόεδρος της Ομοσπονδίας ήταν ο κ. Χάρης Κυριακίδης. Το 1979, οι τέσσερεις Ομοσπονδίες ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ - ΛΕΜΕΣΟΥ - ΛΑΡΝΑΚΑΣ και ΠΑΦΟΥ, ιδρύουν την Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Ποδοσφαιρικού Κ.Ο.Ε.Π.

Η Ομοσπονδία µας, συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες της Κ.Ο.Ε.Π. δηλ. στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Πρωταθλητριών, Δευτεραθλητριών και Κυπελλούχων, στα Πρωταθλήματα Μικτών Πόλεων, καθώς επίσης στο ετήσιο ταξίδι της ΜΙΚΤΗΣ Κ.Ο.Ε.Π. στο εξωτερικό.

Σήμερα στο Πρωτάθλημα µας αγωνίζονται 7 ομάδες (ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ, CYTA, ΔΗΜΟΣ / ΣΑΛ / Δ.Σ. ΛΑΡΝΑΚΑΣ, ΛΑΙΚΗ  ΤΡΑΠΕΖΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ) και ευελπιστούμε από τον επόμενο χρόνο να αυξηθούν. Σίγουρα οι δυσκολίες σήμερα για να οργανωθεί µια ποδοσφαιρική Ομάδα από κάποιον Οργανισμό, είναι τεράστιες. Από την µια η µη πρόσληψη νέων υπαλλήλων στις διάφορες εργασίες, ο µη ικανοποιητικός αριθμός γηπέδων στην πόλη µας, και άλλα πολλά προβλήματα, καθιστούν πολύ δύσκολο το έργο µας.

Πιστεύουμε όμως, σαν Διοικητικό Συµβούλιο, πως µε σκληρή δουλειά θα ανεβάσουμε την Ομοσπονδία µας Ψηλά, γιατί το αξίζουν οι εργαζόμενοι της πόλης µας, να αθλούνται µέσα σε σωστά και αθλητικά πλαίσια, µμακριά από κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες.

Με την ευκαιρία αυτή, αξίζει να αναφέρουμε πως αρωγός στην προσπάθεια µας βρίσκεται πάντοτε η Επίσημος Χορηγός του Ερασιτεχνικού η Φίλαθλος εταιρεία ΚΕΟ, η οποία στέκεται δίπλα µας και συμβάλλει στην άρτια διοργάνωση των Πρωταθλημάτων µας.